Device not started

#1
hi i am egyptian
I have a problem in my progDVB
when I open it a massage appear which say "Device not started" and when I go to "setting" then "device list" and choose "DVBcard" and then click "start" the massage appear again.
what I do?
and what is the wrong?

Could you help me, thanks.

#2
You forgot to mention any relevant technical details, like:

- what DVB tuner do you have, what driver and OS, exactly ?

- did you set up the original driver / software package, that came with your device, is it still installed and is it working?

- is there any DVB based data application running (now), that may keep your device occupied?
My signature:

Please read here:
On Bug Reports And Other Complaints
and there:
BOARD RULES - READ THIS!



I don't give support by e-mail or PM.

And I will never assist on PayTV hacking.
PM ME FOR THIS AND YOUR ACCOUNT WILL BE DELETED IMMEDIATELY, WITHOUT ANY WARNING!!!

NEVER EVER DARE TO CONTACT ME FOR PRO VERSION ISSUES!
I am not responsible for that.
Check the 'Activation' section.

Please keep it in English here, or Russian in the Russian section, or German in the German section.

I don't read nor write Klingonian or any other language than English and German.
Addressing me personally in any exotic language will be treated as severe insulting! Be warned!!!


1.)AMD Phenom II x4 940, GA-MA770-UD3, 8 GB DDR2-6400. 7 Pro SP1 x64 + XP Pro SP3 x86
DVB-S2: Cynergy S2 USB HD
2.)P4 3200 i865G (F-S Scenic W600pwr) XP Pro SP3
DVB-S: hauppauge WinTV Nexus-S rev. 2.2, driver TT 2.19h, hardware mode

19.2°,13°,28.x°E,30°W, DiSEqC 1.0


Auf Deutsch:
DVB-Cube <<< Das deutsche DVB-Forum >>>

#3
I’m sorry but I’ll try to tell you what you want.

- what DVB tuner do you have, what driver and OS, exactly ?
I think you mean what is written on the package it is:

- Input/output terminal: f-type 75 Ohm.
- Receiving frequency; 950 ~ 2150 MHz tuning range
- Input level: -65 ~ 25dBm
- Support standard PC and low profile PC

I don't know what do you mean when you say "what driver and OS" but I'll tell you about the type of my card “PlayTV 700 DVB-S card”

- did you set up the original driver / software package, that came with your device, is it still installed and is it working?
yes I set up the original driver/ software package, that came with the device, yes it still on my system but also it still telling me that “ device not started”

- is there any DVB based data application running (now), that may keep your device occupied?
When I faced this problem at first time there was not any based data application exist on the system, but after I tried to solve this problem several times by uninstalling and installing the original software, I downloaded another application form ProgDVB site and it only made a few channels work through internet but when I tried to use it to make channel work from satellite the massage appeared again.

    #4
    As the original software also complains about "no device", there is a good chance, the drivers for it aren't installed (properly).
    First check system control --> device manager
    If OK there, you should find a specific device in ProgDVB --> device list, with a specific name pointing to your “PlayTV 700 DVB-S card”

    What OS means what Windows version, precisely.

    Internet TV does not use any component of your tuner hardware, so getting some channels there is not depending on DVB hardware and driver.
    My signature:

    Please read here:
    On Bug Reports And Other Complaints
    and there:
    BOARD RULES - READ THIS!



    I don't give support by e-mail or PM.

    And I will never assist on PayTV hacking.
    PM ME FOR THIS AND YOUR ACCOUNT WILL BE DELETED IMMEDIATELY, WITHOUT ANY WARNING!!!

    NEVER EVER DARE TO CONTACT ME FOR PRO VERSION ISSUES!
    I am not responsible for that.
    Check the 'Activation' section.

    Please keep it in English here, or Russian in the Russian section, or German in the German section.

    I don't read nor write Klingonian or any other language than English and German.
    Addressing me personally in any exotic language will be treated as severe insulting! Be warned!!!


    1.)AMD Phenom II x4 940, GA-MA770-UD3, 8 GB DDR2-6400. 7 Pro SP1 x64 + XP Pro SP3 x86
    DVB-S2: Cynergy S2 USB HD
    2.)P4 3200 i865G (F-S Scenic W600pwr) XP Pro SP3
    DVB-S: hauppauge WinTV Nexus-S rev. 2.2, driver TT 2.19h, hardware mode

    19.2°,13°,28.x°E,30°W, DiSEqC 1.0


    Auf Deutsch:
    DVB-Cube <<< Das deutsche DVB-Forum >>>

    #5
    I had same error message sometimes 6.2x.x (do not remember any more witch version) but now in 6.32.08 no problems.
    Have used this very long time now.. XP, Vista and now 7, Hauppauge HVR 67XX DVB-T pci card.

    (when i got that error, i tried Windows Media Center and it did work with no errors, after that i opened ProgDVB and it worked too)
    cron